اخرین اخبار رجیستری و نحوه انجام
پس از مدتها انتظار، واردات آیفونهای جدید سری 14، 15 و 16 به کشور قانونی و امکان رجیستری آنها برای استفاده از خدمات سیمکارت فراهم شده است. با رجیستری آیفون 16، ۱۵ و ۱۴، کاربران میتوانند بدون نگرانی از قطع خدمات ارتباطی، از آیفون خود استفاده کنند. این گوشیها هنوز به روش تجاری وارد کشور نشدهاند. اما برای آن دسته از افرادی که قصد دارند آیفون خود را به صورت مسافری وارد کنند، شرایط کمی متفاوت است چون باید تمام مراحل رجیستری و فعالسازی را خودشان طی کرده و مبلغی به مراتب بیشتر از روش تجاری برای این خدمات پرداخت کنند. از آن جایی که عدم رجیستری گوشی مساوی است با عدم امکان استفاده از خدمات سیمکارت و آنتن، ضروری است که با مراحل رجیستری گوشی مسافری 1403 به خصوص رجیستری آیفون که از باقی پردردسرتر است، آشنا شوید.
آقای احمدنیا، در توضیح این تصمیم اظهار داشتند که بخش زیادی از مردم، به ویژه مصرفکنندگان، به دلیل عدم امکان رجیستری قانونی دچار مشکل بودند و این تصمیم به رفع دغدغههای آنها کمک خواهد کرد. در واقع، آزادسازی رجیستری این مدلها گامی مؤثر در حل مشکلات پیشآمده برای مصرفکنندگان بود.
خانم فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، نیز در واکنش به ممنوعیت قبلی رجیستری آیفونها اشاره کرد که اگر امکان جلوگیری کامل از واردات آیفونها وجود داشت، این اقدام صورت میگرفت. اما با توجه به اینکه بیش از 600 هزار گوشی آیفون در دست مردم قرار دارد، بهتر است حداقل این دستگاهها رجیستر شده و عوارض مربوطه دریافت شود. این اقدام به دولت این امکان را میدهد تا درآمد حاصل از آن را در پروژههای اولویتدار دیگر صرف کند.
هنگام واردات آیفون، دو روش متفاوت وجود دارد: واردات تجاری و واردات مسافری. هزینه واردات و رجیستری آیفون هم در این دو روش کمی متفاوت خواهد بود. در واردات تجاری، تعرفه وارداتی که باید پرداخت شود حدود 15 درصد است. این در حالی است که در واردات مسافری، این رقم به 30 درصد میرسد.
واردات گوشی به صورت مسافری، به معنای همراه داشتن گوشی توسط مسافر است که وارد قلمرو گمرکی کشور میشود. به عبارت دیگر، یعنی افرادی که از خارج از کشور بازگشتهاند و قصد دارند از گوشی جدید خود که از همان کشور خریداری کرده بودن، در ایران استفاده کنند. از آن جایی که این گوشی در ایران و توسط شرکتهای گارانتیکننده و به روش تجاری وارد نشده، بنابراین تمام مراحل واردات قانونی یک گوشی را خود کاربر باید انجام دهد. مثلا از جمله این مراحل، رجیستری گوشی است. رجیستری گوشی مسافری به معنای قانونی کردن استفاده از گوشی در شبکههای داخلی کشور است تا بتوان از خدمات سیمکارت و شبکههای مخابراتی بهره برد. برای این منظور هم داشتن کد IMEI برای ثبت در گمرک ضروری است و باید حتما این کد را در اختیار داشته باشید.
هدف اصلی از رجیستری گوشیهای مسافری، مقابله با قاچاق و واردات غیرقانونی تلفن همراه است. به همین دلیل، افرادی که گوشی خود را به عنوان مسافر وارد میکنند، موظف هستند ظرف مدت یک ماه از تاریخ ورود، اقدام به رجیستری دستگاه خود کنند. در غیر این صورت، گوشی آنها امکان استفاده از خدمات سیمکارت را نخواهد داشت. دلیل اصلی اینکه بعد از سری آیفون ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ بسیاری از افراد به دنبال رجیستری ایفون خود بودند هم همین بوده است. اما متأسفانه نه تنها رجیستری آیفون 14 بلکه رجیستری آیفون ۱۵ و رجیستری آیفون 16 هم ممکن نشد تا اینکه در دولت آقای پزشکیان بالاخره این اتفاق مهم رخ داد. حالا فقط مانده کاربران در کنار نحوه رجیستری گوشی مسافری، از هزینه رجیستری آیفون های جدید مطلع شوند.
کاربران میتوانند رجیستری آیفون یا رجیستری گوشی مسافری ۱۴۰۳ خود را هم به صورت حضوری و مراجعه به گمرک و هم از طریق سایت رجیستری انجام دهند. بنابراین خیلیها به دنبال این هستند که بدانند برای رجیستری آیفون 14 تا 16 باید وارد چه سایتی شوند و اصلا سایت رجیستری گوشی مسافری چیست؟ در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
سایت گمرکی به آدرس irica.ir که بین کاربران به عنوان سایت رجیستری گمرک یا سایت پرداخت گمرکی گوشی مسافری شناخته میشود، همان سایتی است که برای پرداخت هزینه رجیستری آیفون و رجیستری آیفون ۱۵ و ۱۴ و ۱۶ باید وارد آن شوید. اما این تنها سایت برای رجیستر کردن گوشی ایفون شما نیست. برای فعالسازی آیفون مسافری خود هم باید وارد سامانه همتا به آدرس hamta.ntsw.ir شوید.
شما برای رجیستر ایفون خود علاوه بر پرداخت هزینه رجیستری آیفون باید کد فعال سازی گوشی مسافری را هم دریافت کنید. برای این منظور ابتدا باید به سایت گمرکی رفته و از فیلد خدمات، گزینه «ثبت اطلاعات گوشی تلفن همراه» را انتخاب کنید. بعد از پرداخت حقوق گمرکی آیفون مسافری یا هر گوشی دیگر، باید مراحل اولیه رجیستری ایفون خود را طی کنید.
بعد از اتمام کارتان با سایت گمرکی، باید به سامانه همتا مراجعه کرده و در آن جا، نسبت به دریافت کد فعالسازی اقدام کنید. البته نکتهی مثبت اینجاست که برای دانستن نحوه رجیستری گوشی مسافری حال چه رجیستری آیفون 16 باشد چه رجیستری آیفون ۱۵ و رجیستر آیفون 14، کافی است در سایت گمرکی irica.ir، وارد فیلد خدمات شده و راهنمای تصویری و فایل آموزشی رجیستری گوشی را هم مشاهده کنید. در آن قسمت، به طور کامل اطلاعات مربوط به رجیستری را میتوانید یاد بگیرید.
رجیستری آیفون 16 به روش حضوری (و آیفون 14 و 15)
برای ثبت رجیستری گوشی مسافری در گمرک، دو روش کلی وجود دارد: حضوری و اینترنتی. اگر قصد دارید به صورت حضوری گوشی خود را رجیستر کنید، باید در هنگام ورود یا حداکثر تا 30 روز پس از ورود به کشور، به گمرک مراجعه کنید. اطلاعات مورد نیاز شامل کد IMEI گوشی، مدارک هویتی خودتان شامل شناسنامه، کارت ملی و…، پاسپورت، و یک سیمکارت به نام خودتان میشود. پس از پرداخت هزینه، کد فعالسازی رجیستری آیفون در سامانه همتا صادر میشود.
نحوه رجیستری آیفون مسافری به صورت اینترنتی
در صورتی که تمایلی به مراجعه حضوری ندارید، میتوانید از طریق سامانه آنلاین گمرک به نشانی irica.ir اقدام کنید. قبل از این کار، پیشنهاد میکنیم فایل راهنمای نحوه ثبت گوشی همراه را هم با کلیک روی لینک زیر دانلود کنید. این آموزش رسمی ارائه شده برای ثبت گوشی توسط خود سایت گمرک است.
نظرات کاربران